Δάσος και Δασοπροστασία

Το Δάσος  είναι Υγεία – Πλούτος – Πολιτισμός και πρέπει να σωθεί. Το Δάσος είναι το Μέλλον που όλοι θέλουμε. Σύντομα όμως, εάν δεν προσέξουμε θα γίνει Παρελθόν διότι οι ευθύνες του ανθρώπου για την καταστροφή του ανέρχονται στο 98%, και αναλυτικά παρουσιάζονται με τις αιτίες που είναι η αμέλεια του που πλησιάζει το 38%, ενώ οι εμπρησμοί και οι άλλες αιτίες αγγίζουν το 60%.

Για αυτό τον λόγο για την ενημέρωση όλων παρέχουμε πληροφορίες για την αξία του Δάσους για τον άνθρωπο αλλά και την «Δασοπροστασία» που είναι ένας τρόπος ζωής, όπου η ενεργός συμμετοχή όλων μας, πρέπει να παίζει πρωταρχικό ρόλο, για τις προσπάθειες αντιμετώπισης των πυρκαγιών από έδαφος έχουν πλέον εξαντληθεί καθώς και για την χρήση των πυροσβεστικών μέσων από αέρα που είναι η τελευταία λύση.

Δεν θα παρουσιάσουμε πληροφορίες για τις κατά τόπους καταστροφές που έχουν γίνει στον Ελλαδικό χώρο, όμως θα προτείναμε στους πολυπληθείς επισκέπτες μας να μελετήσουν το άρθρο του Apodimos.com του 2001 με τίτλο Δάσος και Δασοπροστασιά στην Ελλάδα και να κάνουν βίωμα τους το  «Αγάπησε και Εσύ το Δάσος. Μπορείς !!!»