Φίλου του Δάσους και Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

earth-day-2013Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης για το περιβάλλον ημέρας, ο Δήμος Παύλου Μελά ανέθεσε για μία ακόμα χρονιά στους Φίλους του Δάσους τη διοργάνωση του εορτασμού της φετινής παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος τη Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 με συμμετοχή 600 και πλέον παιδιών από σχολεία της ευρύτερης περιοχής τα οποία μέσα από απλές αλλά ουσιαστικές περιβαλλοντικές ενέργειες θα περάσουν το δικό τους μήνυμα για περιβαλλοντική συνείδηση.

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικό 2ήμερο Πρώτων Βοηθειών

a helpΟι "Φίλοι του Δάσους" με την υποστήριξη των Εθελοντών Σαμαρειτών και τη συμπαράσταση του 7ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Μετεώρων, διοργανώνουν εκπαιδευτικό 2ήμερο Πρώτων Βοηθειών στην περιοχή του Δήμου Παύλου Μελά. Η εκπληκτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 16:00 - 20:00 και τη Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 09:00 - 13:00.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών διάρκειας 8 ωρών για τα αντικείμενα:

  • ΚΑΡΠ.Α. (καρδιοαναπνευστική αναζοωγώνηση)
  • Αιμορραγίες, Μυοσκελετικές Κακώσεις, Επιδεσμολογία

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο εκπαιδευτικό 2ήμερο παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική Δήλωση Συμμετοχής μέχρι τη Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2013. Ο ακριβής τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου θα ανακοινωθεί μετά την καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής και θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετεχόντων. Σε κάθε περίπτωση όμως θα βρίσκεται εντός του Δήμου Παύλου Μελά.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ!!! και αφορά όλους τους ενεργούς πολίτες.

 

Τοξοβολία στο αλσύλλιό μας

toxoboliaΌπως κάθε Τετάρτη έτσι και την ερχόμενη στις 18 Ιουλίου 2012, το 7ο Σύστημα αεροπροσκόπων Μετεώρων Πολίχνης και οι Φίλοι του Δάσους διοργανώνουν δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Σειρά έχει η τοξοβολία που θα λάβει χώρα στο αλσύλλιό μας στις 19:00 το απόγευμα.

Θα μαζευτούμε όλοι να περάσουμε άλλο ένα ευχάριστο καλοκαιρινό απόγευμα που μέσα από ένα όχι και τόσο συνηθισμένο παιχνίδι, θα ξεδώσουμε και πάλι.

Φυσικά σας περιμένουμε όλους με την παρέα σας.

Karaoke Party

karaokeΚαι τα καλοκαιρινά Party συνεχίζονται... Αυτή τη Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 στις 21:00 το βράδυ, σας περιμένουμε με την παρέα σας στο αλσύλλιο Μετεώρων Πολίχνης για ένα Super Karaoke Party.

Ελάτε να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε ΌΛΟΙΙΙΙΙΙ, μικροί - μεγάλοι. Και που ξέρετε μπορεί να ανακαλύψουμε το επόμενο ταλέντο που θας εκπροσωπίσει στη Eurovision.

Το καλοκαίρι συνεχίζεται και εμείς το απολαμβάνουμε στο έπακρο.

Εκπαίδευση μελών σε δασοπυρόσβεση

IMG 6059Ο σύλλογος μας που εκτός των άλλων, διαθέτει ιδιαίτερη ευαισθησία για τα ελληνικά δάση και την προστασία τους, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη σειρά εκπαιδευτικών θεμάτων της Π.Υ. σε θέματα πυρόσβεσης και ειδικότερα για τη δασοπυρόσβεση. Έτσι λοιπόν δύο μέλη των Φίλων του Δάσους, οι Καράμπελας Παναγιώτης και Χατζημπαλόγλου Μιχαήλ συμμετείχαν στην εκπαίδευση που αφορούσε οχήματα και αεροσκάφη, μηχανήματα και εργαλεία, συνδέσεις αγωγών και παροχές που είναι τα συνήθη προβλήματα και αντιμετώπιση αυτών.

Περισσότερα...