Μετεώρων... Χριστούγεννα

xmas-01Οι Φίλοι του Δάσους συμμετέχουν στη Σύμπραξη συλλόγων και φορέων της περιοχής Μετεώρων - Πολίχνης και όλοι μαζί διοργανώνουμε ένα 3ήμερο Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων στη πλατεία Μετεώρων στις 21-22-23 Δεκεμβρίου 2013.

Για πρώτη χρονιά με την πρωτοβουλία εφτά συλλόγων και φορέων και την υποστήριξη του Δήμου Παύλου Μελά, οι κάτοικοι και οι περαστικοί της περιοχής θα ζήσουν μοναδικές χριστουγεννιάτικες στιγμές με εκδηλώσεις, παιχνίδια, χορευτικά, επιδείξεις, παραδοσιακά δρώμενα και πολλά άλλα στα...

Μετεώρων... Χριστούγεννα

Περισσότερα...

Δεντροφύτευση 2013 - Φυτεύω, Υιοθετώ, Φροντίζω

dendrofitefsiΟι Φίλοι του Δάσους διοργανώνουν υπό την αιγίδα του δήμου Παύλου Μελά, Δενδροφύτευση στο άλσος Μετεώρων τη Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 10:30 το πρωί. Μαζί τους θα είναι το 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μετεώρων - Πολίχνης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μετεώρων Άγιος Ιωάννης Θεολόγος.

Μία διαφορετική δενδροφύτευση που σκοπό έχει εκτός από το να ενισχύσουμε το δάσος με περισσότερα δέντρα που είναι πηγή ζωής, να καθαρίσουμε το χώρο, να κάνουμε συντήρηση στις βασικές υποδομές του και όλα αυτά με βάση το να περάσουμε ευχάριστα καλύπτοντας την ημέρα με ενέργειες και παιχνίδια μέσα στη φύση. Κάθε δέντρο που φυτεύεται, αυτομάτως υιοθετείται και βαπτίζεται ώστε αυτός που το φύτεψε να το φροντίζει και μετά την ημέρα της δενδροφύτευσης.

Περισσότερα...

Οι Φίλοι του Δάσους στο Jota - Joti 2013 Η Εμπειρία!!!

jota-joti

Οι Φίλοι του Δάσους συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι του 7ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Μετεώρων - Πολίχνης στην ετήσια παγκόσμια δράση του προσκοπισμού και οδηγισμού JOTA JOTI 2013.

Η δράση αυτή πραγματοποιείται κάθε τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου και ο σκοπός της είναι οι επικοινωνία όλων των λυκόπουλων, προσκόπων, ανιχνευτών, αλλά και απλών ανθρώπων με τους αντίστοιχους από όλο το κόσμο. Η επικοινωνία γίνεται μέσω ραδιοερασιτεχνικών σταθμών (JOTA) και μέσω internet (JOTI).

Περισσότερα...

Οι Φίλοι του Δάσους στο Jota - Joti 2013

jota-jotiΤο Σαββατοκύριακο 19 και 20 Οκτωβρίου 2013 πραγματοποιείται η ετήσια παγκόσμια δράση επικοινωνίας του προσκοπισμού και οδηγισμού με προσκόπους, όλων των ηλικιών, από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου Jota - Joti σε μία γιορτή επικοινωνίας και παιχνιδιού.

Όσοι συμμετέχουν, θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με άλλους προσκόπους από διάφορα μέρη του πλανήτη μέσω ραδιοερασιτεχνικών σταθμών και μέσω διαδικτύου. Παράλληλα θα υπάρχουν παιχνίδια και αποστολές τις οποίες καλούνται να ολοκληρώσουν και να δημιουργήσουν μέσω όλων αυτών σχέσεις με άλλους λαούς, κουλτούρες και συνήθειες.

Περισσότερα...

Θέλω τα Γλέντια μου 2

glentiΚαι φυσικά για το κλείσιμο του  καλοκαιριού και την υποδοχή του φθινοπώρου, δεν θα μπορούσαμε παρά να έχουμε γλέντι με Ελληνική Βραδιά για να φάμε, να πιούμε και πάνω απ' όλα να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε.

Έτσι λοιπόν οι Φίλοι τους Δάσους και το 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μετεώρων - Πολίχνης σας περιμένουμε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 στις 19:00 στο άλσος μας για ένα καθ' όλα ελληνικό γλέντι πριν βάλουμε τα κεφάλια μέσα για το χειμώνα.

Εννοείται ότι μπορείτε να έρθετε με τους φίλους σας για να γίνουμε μία μεγάλη παρέα και να μας γνωρίσετε από κοντά.

Είστε όλοι καλεσμένοι για να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι όσο πιο κεφάτα μπορούμε.