Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση - Eκλογές νέου ΔΣ - Κοπή Βασίλοπιτας

logo-imageΑξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Σας καλούμε σε Γενική Συνέλευση (Γ.Σ) των μελών του συλλόγου μας, την Κυριακή 3  Ιανουαρίου 2016 ώρα 11:30, στο 6ο Δημοτικό σχολείο Μετεώρων-Πολίχνης. Η απαρτία θα διαπιστωθεί με την υπογραφή των ¾ των μελών του συλλόγου στο ειδικό βιβλίο ΓΣ του συλλόγου.

Την ίδια μέρα δηλαδή Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016 ώρα 11:00  θα προηγηθεί η κοπή της Βασιλόπιττας. Για τον σκοπό αυτό καλούνται  και τα μέλη των οικογενειών και οι φίλοι του συλλόγου.

Περισσότερα...

Πεζοπορία στο δάσος

pezoporiaΑγαπητοί φίλοι,

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί πεζοπορεί στο δάσος του Φυλλήρου. Το δάσος αυτό βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό και υπάρχει πρόσβαση  μέσα από τον οικισμό. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας θα περάσουμε από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, στο οποίο θα κάνουμε στάση για ζεστό τσάι.

Η διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι περίπου μία ώρα και ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής είναι 1. Πρόκειται για μία διαδρομή μέσα στη φύση, στο πράσινο που μπορούν όλοι να την περπατήσουν.

Θα συγκεντρωθούμε όλοι στις 11:30π.μ. το πρωί στην παλιά πλατεία του δάσους του Φυλλήρου και η διαδρομή μας θα ξεκινήσει στις 12:00π.μ..

Μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής, θα ακολουθήσουμε τη δίαιτα του πεζοπόρου με γεύμα πλούσιο σε πρωτεΐνες, δηλαδή σουβλάκια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες για την πεζοπορία, καθώς και συμβουλές για να είστε προετοιμασμένοι σωστά.

Σας περιμένουμε όλους για μία μοναδική εμπειρία στη φύση!!!

Περισσότερα...

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΑΣΕ. ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ

22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

hiking

Με την πρώτη ματιά φαίνεται παράλογο. Γιατί ν’ αφήσει κανείς το ζεστό του κρεβατάκι κυριακάτικα και να πάρει τα βουνά;

Δεν μπορεί να σου απαντήσει κανείς σ’ αυτό πειστικά, χωρίς να σου αναπτύξει ταυτόχρονα θεωρίες περί ομορφιάς του τοπίου, φυσικής ευεξίας και άλλα που θα σε κάνουν να χωθείς πιο βαθιά στον καναπέ και να αρπάξεις την κούπα του κυριακάτικου καφέ.

Περισσότερα...

Μήνυμα προέδρου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

imera-perivalonΜΗΝΥΜΑ της προέδρου ΔΣ του Συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Αγαπητοί φίλες και φίλοι

Η εξέλιξη των επιστημών και της τεχνολογίας, μας έχει οδηγήσει μακριά από το περιβάλλον και μας έχει αποξενώσει απ’ αυτό . Η καταστροφή του από τον άνθρωπο είναι πολύ μεγάλη και η κλιματική αλλαγή οδηγεί την Γη σε πολύ μεγάλες καταστροφές.

Έτσι διαπιστώθηκε η ανάγκη και από το έτος 1972 καθιερώθηκε στον Ο.Η.Ε. ως παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος η 5η Ιουνίου.  Με σκοπό όχι μόνο την αλλαγή συμπεριφοράς προς την Γη κάποιων συλλόγων , σωματείων, σχολείων αλλά κυρίως Πολιτικών που εφαρμόζονται σε τοπικό επίπεδο ή κυβερνητικό επίπεδο.

Περισσότερα...

Μήνυμα προέδρου για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

dasoponiaΜΗΝΥΜΑ της προέδρου ΔΣ του Συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ

Αγαπητοί φίλοι και μέλη του συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Η 21η Μαρτίου θεωρείται ως η παγκόσμια ημέρα δασοπονίας.

Όλοι γνωρίζουμε για τον αφανισμό δασών σε παγκόσμιο επίπεδο
Στη χώρα μας η ασκούμενη πολιτική ήταν και είναι καταστροφική.

Περισσότερα...