Αγιασμός στο χώρο του Αλσυλλίου

DSC07984Στις 31 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε Αγιασμός στο χώρο του Αλσυλλίου μας με τη συμμετοχή μαθητών δημοτικού και προσκόπων.

Περισσότερα...

Το 12ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης... Επέστρεψε

potisma 09Οι «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ» φιλοξένησαν στις 30/05/2010 το 12ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης - Συκεών στην τελευταία δραστηριότητα της χρονιάς του. Οι μικροί φίλοι επέστρεψαν με τις δραστήριες νηπιαγωγούς, (και μάλιστα ΚΥΡΙΑΚΗ προς τιμή τους) κα Λίτσα Παξιμαδά και κα Μάνια Αγγελίδου, στο Αλσύλιο για να ξεδιψάσουν τα μικρά δεντράκια που είχαν φυτέψει και να υπενθυμίσουν στα παιδάκια πόσο τρυφερό και σημαντικό είναι να θυμούνται τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα μικρά δεντράκια.

Περισσότερα...

Ώρα της Γης 23/03/2010

ora tis gis 03Στις 23/03/2010 ο Σύλλογος Φίλοι του Δάσους βοήθησε το 12ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης να πραγματοποιήσει τη δράση της WWF, Ώρα Της Γης.

Ήταν μεγάλη χαρά για μας να προσφέρουμε τις ελάχιστες γνώσεις μας για περιβαλλοντικά θέματα και να βλέπουμε από κοντά το εκπαιδευτικό προσωπικό του νηπιαγωγείου να δημιουργεί μια σειρά από παιχνίδια για να κάνουν κτήμα τους οι μικροί πολίτες την έννοια της Ενεργειακής Οικονομίας.

 

Περισσότερα...

Μία δενδροφύτευση αλλιώτικη από τις άλλες

dendrofiteusi meteora 02Στις 21 Φεβρουαρίου 2010 στο Αλσύλλιο Μετεώρων έγινε μια δεντροφύτευση  αλλιώτικη από τις άλλες, την Κυριακή το πρωί είχαν τη δυνατότητα ο κάθε Γονιός με το παιδί του, Δάσκαλοι με τις τάξεις τους, Συστήματα προσκόπων, Αθλητικοί Σύλλογοι και φυσικά παρέες της γειτονιάς να φυτεύσουν ένα δεντράκι σε προκαθορισμένα σημεία και να γίνει «ΓΟΝΙΟΣ» ενός δέντρου.

Περισσότερα...