Οι Φίλοι του Δάσους παίζουν Σκάκι

chessΤην περασμένη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, οι Φίλοι του Δάσους και το 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μετεώρων - Πολίχνης βρέθηκαν στη 1η ανοιχτή Σκακιστική Εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Πολίχνης μαζί με την Ένωση Πολιτών Μετεώρων Πολίχνης.

Το βασικό μήνυμα της εκδήλωσης αυτής ήταν εκτός από την προώθηση του αθλήματος, να φανεί ότι με συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη, μπορούν τέσσερις σύλλογοι με εντελώς διαφορετικά αντικείμενα, να συνυπάρξουν και να διοργανώσουν εκδηλώσεις και δράσεις για την ευρύτερη περιοχή της Πολίχνης, αλλά και να επεκταθούν και εκτός "συνόρων".

Περισσότερα...

Και ΦΙΛΟΙ του ΔΑΣΟΥΣ και ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ και ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ στο 12ο World Maxibasketball

maxibasketball-logoΟι Φίλοι του Δάσους δραστηριοποιούνται οπουδήποτε κληθούν σε θέματα συναφή. Ο εθελοντισμός είναι θέμα συναφές και το 12ο World Maxibasketball είναι μεγάλη διοργάνωση.

37 χώρες, 496 αγώνες, 17 γήπεδα, 3.000 περίπου αθλητές, συνοδοί, διαιτητές, η FIBA και πολλοί βετεράνοι καλαθοσφαιριστές, Έλληνες και ξάνοι, στην πόλη μας.

Τους ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας έδωσαν και να χαρούμε με την προσφορά των υπηρεσιών μας αλλά και με το εξαίρετο θέαμα  που μας πρόσφεραν.

Το οικονομικό όφελος για την πόλη μας ανέρχεται σε 6.500.000€, αλλά είναι εξίσου σημαντικό και το Πολιτιστικό και Εθνικό όφελος που αποκομήσαμε σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...

Μπουγέλο Party 2

mpougelo partyΗ πιο δροσιστική Τετάρτη του καλοκαιριού ήταν αυτή της 10ης Ιουλίου 2013 που πραγματοποιήθηκε το δεύτερο Μπουγέλο Party στο άλσος των Μετεώρων Πολίχνης από τους Φίλους του Δάσους και το 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μετεώρων.

Κανένας από όσους ήρθαν στο άλσος δεν γλίτωσε από το υγρό στοιχείο που έδωσε στα παιδιά τη δυνατότητα να ξεσαλώσουν μπουγελώνοντας τους πάντες, αλλά και στους μεγάλους την ευκαιρία να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια και το παραδοσιακό μπουγέλο στο κλείσιμο του σχολείου.

Όλοι, μικροί και μεγάλοι έγιναν ένα με το κυρίαρχο στοιχείο της ημέρας, το νερό. Με μπουκάλια, νερομπαλόνια, νεροτσουλίθρες και δυνατή μουσική, περάσαμε ένα δροσερό απόγευμα μέσα στη ζέστη της πόλης.

Περισσότερα...

Πέτυχε το Στόχο 2

toxoboliaΤη Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013 στο άλσο των Μετεώρων Πολίχνης, οι Φίλοι του Δάσους και το 7ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Μετεώρων, διοργάνωσαν μία εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους με θέμα "Πέτυχε το Στόχο 2". Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παίξαμε παιχνίδια που σκοπό έχουν το στόχο υπό οποιαδήποτε μορφή. Έτσι λοιπόν είχαμε την ευκαιρία να σημαδέψουμε με Darts, Τοξοβολία, Κρίκους, Τενεκεδάκια, Μπάσκετ και σκοποβολή. Στο τέλος τα παιδιά που συμμετείχαν στα παιχνίδια, πήραν από ένα λούτρινο για να θυμούνται ότι Πέτυχαν το Στόχο τους και φέτος.

Άλλο ένα απόγευμα του καλοκαιριού έγινε μία ευχάριστη διέξοδος για ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να περάσουμε μερικές ευχάριστες ώρες κυρίως με παιδικά χαμόγελα.

Περισσότερα...

Δείτε πώς περάσανε μικροί και μεγάλοι στην Ημέρα Περιβάλλοντος

IMG 6008Την περασμένη Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, οι Φίλοι του Δάσους και 750 μαθητές δημοτικών σχολείων, γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Παύλου Μελά στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες, έκαναν περιβαλλοντικές δράσεις και κατόπιν έπαιξαν στα διάφορα παιχνίδια που ήταν στημένα για τη γιορτή αυτή. Έτσι λοιπόν μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες, τα παιδιά αντιλήφθηκαν το γιατί πρέπει να προστατεύουμε το περιβάλλον, αλλά παράλληλα είδαν και τρόπους για το πως πραγματοποιείται αυτό.

Περισσότερα...